پیامک های حقوقی

اطلاعیه های حقوقی  
به منظور آشنائی شرکاء با حقوق خود و آگاهی از قوانین مرتبط جهت تعامل با هیات سه نفره و یا پیگیری مطالبات قانونی خود، قسمتی از مواد قانونی مرتبط از طریق پیامک برای آنها ارسال شده است که در پی می آید:

اطلاعیه 39 کمیته پیگیری کوثر:

مواد 523 و 542 ق مجازات اسلامی- جعل و تزویر عبارتند از: ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی، خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردن یا الحاق یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقدیم‌ یا تأخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشته‌ای به‌ نوشته‌ی دیگر یا به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه‌ی صاحب آن و نظایر این‌ها به قصد تقلب. مجازات شروع به جعل و تزویر در این فصل حداقل مجازات تعیین شده‌ی همان مورد خواهد بود.
اطلاعیه 40 کمیته پیگیری کوثر:ماده 1 ق. تشدید مجازات مرتکبین ... کلاهبرداری- هر کس از راه حیله و تقلب مردم را... به داشتن اموال واختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیش آمدهای غیر واقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا ...حساب و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و ... محکوم می شود .
اطلاعیه 41 کمیته پیگیری کوثر:
ماده 5 ق. تشدید مجازات مرتکبین ... کلاهبرداری: هر یک از کارمندان و کارکنان ادارات ...و قوای سه گانه و ... مامورین به خدمات عمومی از رسمی یا غیر رسمی وجوه یا مطالبات یا حواله ها یا سهام و اسناد و اوراق بهادار و یا سایر اموال متعلق به هر یک از سازمانها و موسسات فوق الذکر و یا اشخاص را که بر حسب وظیفه به آنها سپرده شده است بنفع خود یا دیگری برداشت و تصاحب نماید مختلس محسوب و بترتیب زیر مجازات خواهد شد .
اطلاعیه 42 کمیته پیگیری کوثر:
تبصره 2 ماده 5 ق. تشدید مجازات مرتکبین ... کلاهبرداری: چنانچه عمل اختلاس توام با جعل سند و نظایر آن باشد در صورتیکه میزان اختلاس تا پنجاه هزار ریال باشد مرتکب به 2 تا 5 سال حبس و یک تا 5 سال انفصال موقت و هر گاه بیش از این مبلغ باشد به 7 تا ده سال حبس و انفصال دائم از خدمات دولتی و در هر دو مورد علاوه بر رد وجه یا مال مورد اختلاس به جزای نقدی معادل دو برابر آن محکوم می شود .
اطلاعیه 43 کمیته پیگیری کوثر:
ماده ۵۸۱ ق مجازات اسلامی- هر یک از صاحب‌منصبان و مستخدمین و مأمورین دولتی که با سوءاستفاده از شغل خود به جبر و قهر مال یا حق کسی را بخرد یا بدون حق بر آن مسلط شود یا مالک را اکراه به فروش به دیگری کند علاوه بر رد عین مال یا معادل نقدی قیمت مال یا حق، به مجازات حبس از یک سال تا سه سال یا جزای نقدی از شش تاهجده میلیون ریال محکوم می‌گردد.
 اطلاعیه 44 کمیته پیگیری کوثر:
ماده ۶۷۴ ق مجازات اسلامی-هر گاه اموال منقول یا غیرمنقول یا ... نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت‌یابی اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیای مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیا نزد او بوده آن‌ها را به ضرر مالکین یا متصرفین آن‌ها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد
‌ اطلاعیه 45 کمیته پیگیری کوثر:
مواد247 ،251 و 259 ق مدنی- معامله به مال غیر جز بعنوان ولایت یا وصایت یا وکالت نافذ نیست ولو اینکه صاحب مال باطنا راضی باشد. رد معامله فضولی حاصل می شود بهرلفظ یا فعلی که دلالت برعدم رضای به آن نماید.هرمعامل فضولی مالی راکه موضوع معامله بوده است به تصرف متعامل داده باشدومالک آن معامله رااجازه نکندمتصرف عین ومنافع است. 
اطلاعیه 46 کمیته پیگیری کوثر:
ماده 571 ق. مدنی- "شرکت عبارت است که از اجتماع حقوق مالکین متعدد درشی واحد بنحو اشاعه".
بنابراین مال مشاع به مالی گفته می¬شود که بیش از یک مالک دارد و مالکیت هر یک به نحو اشاعه می باشد ، یعنی هر ذره فرضی از این مال متعلق به کلیه مالکین است و هر مالک در جزء جزء کل ملک حق تصرف دارد.
اطلاعیه 47 کمیته پیگیری کوثر:
مواد 575 و 576 ق. مدنی - هریک ازشرکاء به نسبت سهم خود در نفع و ضرر سهیم می باشد مگر اینکه برای یک یا چند نفر از آنها در مقابل عملی سهم زیادتری منظور شده باشد. طرز اداره کردن اموال مشترک تابع شرایط مقرره بین شرکاء خواهد بود.
اطلاعیه 48 کمیته پیگیری کوثر:
مواد 581، 582 و 585 ق. مدنی - تصرفات هریک از شرکاء درصورتی که بدون اذن یا خارج ازحدود اذن باشد فضولی بوده و تابع مقررات معاملات فضولی خواهد بود. شریکی که بدون اذن یا در خارج از حدود اذن تصرف در اموال شرکت نماید ضامن است . شریک غیرماذون در مقابل اشخاصی که با آنها معامله کرده مسئول بوده و طلبکاران فقط حق رجوع به او دارند.
اطلاعیه 49 کمیته پیگیری کوثر:
مواد 586 و 588 ق. مدنی – اگر برای شرکت درضمن عقد لازمی مدت معین نشده باشد هریک از شرکاء هر وقت که بخواهد می تواند رجوع کند.درموارد ذیل شرکاء ماذون در تصرف اموال مشترکه نمی باشند:1)در صورت انقضاء مدت ماذونیت یا رجوع از آن درصورت امکان رجوع .
اطلاعیه 50 کمیته پیگیری کوثر:
ماده 591 ق مدنی- هرگاه تمام شرکاء به تقسیم مال مشترک راضی باشند تقسیم به نحوی که شرکاء تراضی نمایند بعمل می آید و درصورت عدم توافق بین شرکاء حاکم اجبار به تقسیم می کند مشروط براینکه تقسیم مشتمل برضرر نباشد که دراین صورت اجبار جائز نیست و تقسیم باید به تراضی باشد. 
اطلاعیه 51 کمیته پیگیری کوثر:
مواد 592 و 593 ق مدنی-هرگاه تقسیم برای بعضی ازشرکاء مضر و برای بعض دیگر بی ضرر باشد درصورتی که تقاضا ازطرف متضرر باشد طرف دیگر اجبارمی شود و اگر برعکس تقاضا از طرف غیرمتضرر بشود شریک متضرر اجبار بر تقسیم نمی شود. ضرری که مانع از تقسیم می شود عبارت است از نقصان فاحش قیمت به مقداری که عادتا قابل مسامحه نباشد. 
اطلاعیه 52 کمیته پیگیری کوثر:
ماده 598 ق مدنی- ترتیب تقسیم آنست که اگر مال مشترک مثلی باشد به نسبت سهام شرکاء افراز می شود و اگر قیمتی باشد برحسب قیمت تعدیل می شود وبعد از افراز یا تعدیل درصورت عدم تراضی بین شرکاء حصص آنها به قرعه معین می گردد. 
اطلاعیه 53 کمیته پیگیری کوثر:
مواد 600، 601 و 602 ق مدنی - هرگاه درحصه یک یا چند نفر از شرکاء عیبی ظاهر شود که درحین تقسیم عالم به آن نبوده شریک یا شرکاء مزبورحق دارند تقسیم را به هم بزنند. هرگاه بعد از تقسیم معلوم شود که قسمت به غلط واقع شده است تقسیم باطل می شود. هرگاه بعد از تقسیم معلوم شود که مقدار معینی از اموال تقسیم شده مال غیربوده است در صورتی که مال غیر در تمام حصص مفروزا به تساوی باشد تقسیم  صحیح والا باطل است . 
اطلاعیه 54 کمیته پیگیری کوثر:
مواد 612 و 619 ق مدنی- امین باید مال ودیعه را بطوری که مالک مقررنموده حفظ کند و اگر ترتیبی تعیین نشده باشد آن را بطوری که نسبت به آن مال متعارف حفظ کند والا ضامن است. امین باید عین مالی را که دریافت کرده است رد نماید.
اطلاعیه 55 کمیته پیگیری کوثر:
مواد663، 666 و 667 ق مدنی- وکیل نمی تواند عملی را که از حدود وکالت او خارج است انجام دهد.هرگاه از تقصیر وکیل خسارتی به موکل متوجه شود که عرفا" وکیل مسبب آن محسوب می گردد مسئول خواهد بود.وکیل باید در تصرفات و اقدامات خود مصلحت موکل را مراعات نماید و از آنچه که موکل بالصراحه به او اختیار داده یا بر حسب قرائن و عرف و عادت داخل اختیار اوست تجاوز نکند.
اطلاعیه 56 کمیته پیگیری کوثر:
اصل ۴۰ قانون اساسی- هیچ‌کس نمی‌تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد.
اطلاعیه 57 کمیته پیگیری کوثر:
ماده1ق. افراز و فروش املاک مشاعی- افراز املاک مشاع که جریان ثبتی آنها خاتمه یافته اعم از اینکه در دفتر املاک ثبت شده یا نشده باشد، در صورتی که مورد تقاضای یک یا‌ چند شریک باشد با واحد ثبتی محلی خواهد بود که ملک مذکور در حوزه آن واقع است. واحد ثبتی با رعایت کلیه قوانین و مقررات ملک مورد تقاضا‌ را افراز می‌نماید.
اطلاعیه 58 کمیته پیگیری کوثر:
مواد 1 و 8 ق. مجازات راجع به انتقال مال غیر- کسی که مال غیر را با علم به اینکه مال غیر است به نحوی از انحاء عیناً یا منفعتاً بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل کند کلاهبردار‌محسوب و ... محکوم می‌شود. و همچنین است انتقال‌گیرنده که در حین معامله عالم به عدم مالکیت انتقال دهنده باشد.کسانی که معاملات تقلبی مذکوره در مواد فوق را به وسیله اسناد رسمی نموده یا بنمایند جاعل در اسناد رسمی محسوب و مطابق ‌قوانین مربوطه به این موضوع مجازات خواهند شد.


گرچه اجتماع اعضای پروژه کوثر نوعی شرکت مدنی است و فاقد یک شخصیت حقوقی تعریف شده صاحب اساسنامه  می باشد، لیکن از آنجا که هیات سه نفره پیوسته برای توجیه تصمیمات و اقدامات غیرقانونی خود به مصوبات مجامع عمومی موهوم استناد می کند، از اینرو آئین‌نامه نحوه تشکیل مجامع عمومی می تواند به عنوان یک شاخص و قرینه حقوقی جهت ارزیابی مجامع تشکیل شده و مصوبات ان مورد بررسی و ارزیابی واقع شود. در ادامه به تعدادی از مواد این آئین نامه اشاره شده است:


اطلاعیه 59 کمیته پیگیری کوثر:

ماده7 آئین‌نامه نحوه تشکیل مجامع عمومی (به عنوان یک قرینه حقوقی برای توجیه مجامع کوثر): دعوت مجمع عمومی باید به طریقی که دراساسنامه تعاونی قید شده صورت گیرد. هرتعاونی مکلف است حداقل یکی ازروشهای انتشار آگهی در جراید کثیرالانتشار یا محلّی و یا دعوتنامه کتبی  یا هر دو روش را انتخاب و در اساسنامه قید نماید.علاوه بر این الصاق آگهی دعوت در محل دفتر اصلی و ... و محل کارگاهها همچنین درج آن در وب سایت مربوطه درصورت وجود نیز الزامی است.
اطلاعیه 60 کمیته پیگیری کوثر:
ماده 5 آئین‌نامه نحوه تشکیل مجامع عمومی(بعنوان یک قرینه): چنانچه مجمعی نسبت به موارد خارج از صلاحیت خود رسیدگی و اتخاذ تصمیم کند، تصمیمات متخذه از درجه اعتبار ساقط است. 
ماده 37- مجمع عمومی نمی‌تواند بر تعهدات صاحبان سهام بیفزاید مگر آنکه کلیه اعضاء تعاونی در مجمع حضور داشته و با تصمیم متخذه موافقت نمایند.
اطلاعیه 61 کمیته پیگیری کوثر:
ماده10 آئین‌نامه نحوه تشکیل مجامع عمومی- ‏دعوت مجمع عمومی ضمن درج تاریخ انتشار باید مشتمل بر نکات ذیل باشد:نام تعاونی. نوع مجمع عمومی اعم از عادی، عادی بطور فوق‌العاده، فوق‌العاده. نوبت مجمع.دستورجلسه.تاریخ وساعت برگزاری.محل برگزاری ونشانی کامل آن. زمان و مکان بررسی وکالتنامه‌ها صدور برگه حضور در مجمع.نحوه و مهلت ثبت نام در انتخابات هیات مدیره و بازرسان 
اطلاعیه 62 کمیته پیگیری کوثر:
تبصره3 ماده 21 آئین‌نامه نحوه تشکیل مجامع عمومی(به عنوان یک قرینه حقوقی برای توضیح مجامع کوثر): ملاک تشخیص تعداد اعضای حاضر در جلسات مجامع عمومی ورقه حضور و غیابی است که حاضران در بدو ورود به جلسه، اصالتاً یا به نمایندگی از طرف عضو آنرا امضا می‌کنند.
اطلاعیه 63 کمیته پیگیری کوثر:
ماده 28 آئین‌نامه نحوه تشکیل مجامع عمومی - رأی گیری در کلیه مجامع عمومی فوق العاده، همچنین انتخاب اعضاءهیات مدیره و بازرسان، الزاما بصورت کتبی [با برگه رأی] خواهد بود و برای اتخاذ سایر تصمیمات می‌تواند با قیام وقعود بعمل آید.چنانچه در مورد نتیجه رای گیری به روش قیام وقعود تردیدی حادث شود، باتقاضای حداقل دونفراز اعضای هیات رئیسه می‌توان رای‌گیری را مجددا و بصورت کتبی بعمل آورد.
اطلاعیه 64 کمیته پیگیری کوثر:
ماده 29 آئین‌نامه نحوه تشکیل مجامع عمومی- مقام دعوت کننده مکلف است پیش از برگزاری مجمع، برگه‌‌های رأی را به تعداد اعضاء بصورت چاپی تهیه تا در جلسه بین اعضاء یا نمایندگان تام‌الاختیار آنها توزیع نماید. برگه‌های مذکور باید ممهور به مهر تعاونی و متضمن نام کامل تعاونی، عنوان جلسه مجمع و تاریخ برگزاری آن و دستور جلسه مربوطه باشد.
اطلاعیه 65 کمیته پیگیری کوثر:
تبصره1 ماده 29 آئین‌نامه نحوه تشکیل مجامع عمومی: چنانچه انتخابات در دستور جلسه مجمع باشد، برگه‌‌های آن بصورت مجزا تهیه خواهد شد. در برگه انتخابات باید علاوه بر نام کامل تعاونی، عنوان جلسه مجمع و تاریخ برگزاری آن، جای خالی با درج شماره و به تعداد اعضاء اصلی هیأت مدیره و بازرسان در نظر گرفته شود.
اطلاعیه 66 کمیته پیگیری کوثر:  


  

ماده 32 آئین‌نامه نحوه تشکیل مجامع عمومی - در موارد رای‌گیری کتبی، جمع آوری آراء توسط افراد امین و منتخب هیأت رئیسه و شمارش آنها توسط هیأت مذکور و در فرم‌های مخصوص متضمن موارد دستور جلسه بعمل می‌آید. در شمارش آراء بایستی کل آراء مأخوذه، آراء موافق و مخالف و آراء سفید و آراء باطل ثبت شوند.
اطلاعیه 67 کمیته پیگیری کوثر:
ماده 36 آئین‌نامه نحوه تشکیل مجامع عمومی(به عنوان یک قرینه حقوقی برای توضیح مجامع کوثر): گزارش هیأت مدیره نمی تواند متضمن پیشنهاد تصویب وتجویز اقدامات آینده یا اقدامات بدون مجوز گذشته باشد و رعایت ماده34 آیین نامه دراین مورد الزامی است.
اطلاعیه 68 کمیته پیگیری کوثر: 
ماده 44- صورتجلسه مجمع عمومی باید مشتمل بر نکات ذیل باشد:نام تعاونی، نوع مجمع عمومی اعم از عادی، عادی بطور فوق‌العاده، فوق‌العاده، نوبت مجمع، تاریخ دعوت مجمع [انتشار آگهی] و نحوه دعوت، زمان برگزاری، محل برگزاری، مقام دعوت کننده، تعداد حاضرین، تعداد کل اعضاء شرکت، دستور جلسه، اعضاء هیأت رئیسه، خلاصه مذاکرات و ذکر تصویب یا عدم تصویب هریک از موارد دستور جلسه به ترتیب و با قید تعداد آراء، نتیجه انتخابات با ذکر مشخصات سجّلی منتخبین به ترتیب اصلی وعلی البدل و تعداد آراء مأخوذه. ساعت ختم جلسه و امضاء هیأت رئیسه

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد